mei 2011 archief

Dubbele overwinning voor Ineke Pelle

De eerste dubbelvlucht is al weer verleden tijd. De laatste vitessevlucht en de eerste dagfondvlucht stonden beide het afgelopen weekend op het programma.

Lees verder

Gerard Leusink overwinnaar Epernay

Ondanks het mooie weer afgelopen zaterdag, duurde het toch nog tot half elf voordat de duiven, die in Epernay zaten, konden worden gelost. In het begin van de ochtend zaten er op de vlieglijn mistgebieden, en daarin kunnen ze zich moeilijk ori├źnteren.

Lees verder

Peronne overwinning voor Ronald ten Thije

Tot nu toe zijn er dit seizoen alleen nog vitessevluchten geweest; vluchten tot een afstand van 300 km. Afgelopen weekend was de eerste midfondwedstrijd aan de beurt. De duiven moeten dan een afstand tussen 300 en 500 km. afleggen, dit gaat al een beetje richting lange afstandsvluchten. Dat is goed te zien aan de resultaten, …

Lees verder

Stan ten Thije overwinnaar Pommeroeul

Postduivenvereniging De Witpen heeft heel wat leden met jarenlange ervaring in de duivensport. Toch ging ons jongste lid afgelopen zaterdag met de eerste prijs naar huis. Hij was alle oudgedienden de baas.

Lees verder

Opnieuw winst voor Bennie Rupert

Het beloofde een mooie Koninginnedag te worden. Echt een weersvoorspelling waarop een duivenliefhebber met een gerust hart zijn duiven meegeeft voor een wedvlucht. Meer dan 28.000 duiven van de afdeling 9, waaronder 230 van De Witpen uit Hengevelde, werden vrijdagavond ingemand en vervoerd naar Nivelles.

Lees verder