juli 2013 archief

Uitgestelde vlucht voor Ineke Pelle

De jonge duiven vlucht die afgelopen zaterdag niet doorging, omdat de weersvoorspellingen niet gunstig waren voor de jonge duiven, werd dinsdag 30 juli gevlogen.

Lees verder

Gerard Wielens en Jan Rupert winnen vluchten

Bij de tweede jonge duiven vlucht was het maar de vraag wanneer het voorspelde wolkendek zou breken, en de lucht zover opgeklaard zou zijn, dat de jonge duiven konden worden gelost.

Lees verder

Winst voor Jan Rupert en Henk Roetgerink

Het is ieder jaar weer spannend als de jonge duiven voor het eerst worden weggebracht voor een vlucht. Iedere liefhebber traint ze op zijn eigen manier, maar als ze met vele duizenden duiven worden gelost, is het toch wel even anders om de goede weg naar huis te vinden. Dat is ook duidelijk te zien …

Lees verder

Gebroeders Rupert winnen wedvluchten

Eindelijk is het dan zover. Waar we al wekenlang naar uitkeken: de zomer.  Maar dat wil niet zeggen, dat het voor de duiven ook  een gemakkelijk weekend zou worden. De windrichting  is een heel belangrijke factor binnen de duivensport, en de wind kwam uit de verkeerde hoek. Bij noordoosten wind moeten de duiven er tegen …

Lees verder

Jaarlijkse fietsdag

Ieder jaar wordt er voor de leden van de Witpen en hun gezin een fietsdag georganiseerd. Dit jaar was de organisatie in handen van Ronald ten Thije en Rudy en Stan ten Thije.  Een zeer geslaagde dag, waar ook aan de inwendige mens werd gedacht.

Lees verder