augustus 2013 archief

Eerste natourvlucht duidelijk voor Gerard Wielens

De laatste programmavlucht van de jonge duiven is niet doorgegaan vanwege de slechte weersomstandigheden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de duiven naar Chalons en Champagne zouden gaan. Vrijdags echter werd al duidelijk, dat daar door de weersvoorspellingen geen lossing mogelijk zou zijn en is besloten om de duiven dichter bij huis te brengen. Via …

Lees verder

Opnieuw overwinning Gerard Leusink

Zaterdag begon heel druilerig. Geen goed begin voor een duivenvlucht. Maar langzamerhand verbeterde het weer en konden de duiven toch worden gelost.

Lees verder

Charleville voor Gerard Leusink

De vlucht van zaterdag 11 augustus werd gevlogen vanaf Charleville Mézière, helemaal in het noorden van Frankrijk op ruim 300 km. (hemelsbreed) van Hengevelde. Deze plaats is vooral bekend om zijn fraaie gebouwen en zijn marionettenfestival.

Lees verder

Laatste overnachtfond voor Bennie Pelle

De laatste vlucht voor het kampioenschap van de overnachtfond was een vlucht vanuit Bergerac.

Lees verder

Opnieuw winst voor Gerard Wielens

Gelukkig voor de duiven en zijn liefhebbers, was het vandaag heel wat minder warm dan gisteren en kon de vlucht gewoon door gaan. Wel werd het aantal duiven per mand aangepast zodat ze voldoende ruimte hadden. Ook werd de duivenwagen minder volgeladen.

Lees verder