Opnieuw winst voor Bennie Rupert

Het beloofde een mooie Koninginnedag te worden. Echt een weersvoorspelling waarop een duivenliefhebber met een gerust hart zijn duiven meegeeft voor een wedvlucht.
Meer dan 28.000 duiven van de afdeling 9, waaronder 230 van De Witpen uit Hengevelde, werden vrijdagavond ingemand en vervoerd naar Nivelles.

Nivelles, bij sommigen van ons nog bekend door “De bende van Nijvel” uit de jaren 80, is een stadje in Waals Brabant in België, met 24.000 inwoners en met vele historische gebouwen en bezienswaardigheden. Voor ons ligt Nivelles op een afstand van 320 km., voor de duiven hemelsbreed op 240 km.

De duiven werden zaterdag al om 8.15 uur gelost. Wel was er een flinke noordoosten wind, waar ze tegenin moesten vliegen. De snelste duif van De Witpen kwam met een snelheid van bijna 70 km/uur om 11.40 uur bij Bennie Rupert, en in 20 minuten waren alle prijsduiven binnen. Al met al ging het toch nog sneller, dan menig duivenliefhebber van tevoren had gedacht.

Evenals vorige week eiste een duif van Bennie ook deze vlucht de overwinning op.