september 2011 archief

Laatste vlucht duidelijke overwinning Ineke Pelle

Tijdens de laatste vlucht van dit seizoen hadden de duiven wat het weer betreft, alles mee. Bij een heldere lucht en een toenemende zuidenwind werden ze zaterdagmorgen om 8.30 uur gelost in het Belgische Pommeroeul op 280 km. van Hengevelde.

Lees verder

Natourvlucht winst voor Tonnie Kleinsman

Er werd dit weekend ook  nog gevlogen vanuit Nivelles op ruim 240 km. van Hengevelde. Deze duiven werden om 9.30 uur gelost bij een zuid/zuidoosten wind. Met deze wind op de staart zou je verwachten, dat de duiven een grote snelheid kunnen halen.

Lees verder

Goede afsluiting jonge duiven door PV de Witpen

De laatste vlucht met de jonge duiven werd een succesvolle wedstrijd voor de Witpen. Drie leden van onze vereniging verdienden een plaats bij de eerste vijftig van het VNCC, en dus vermelding op teletekst.

Lees verder

NPO vlucht winst voor Ineke Pelle

Er was ook dit weekend een vlucht voor jonge duiven vanuit Nanteuil le Haudouin. Deze NPO vlucht telde niet mee voor het verenigingskampioenschap, maar wel voor het VNCC.

Lees verder

Ook natourvlucht overwinning voor Gerard Wielens

Ondanks het mooie zomerweer het afgelopen weekend verliepen de duivenvluchten niet zo vlot als vooraf gedacht. Het geduld van menig duivenliefhebber werd danig op de proef gesteld.

Lees verder