juli 2011 archief

Overwinning voor Bennie en Ineke Pelle

Dat duivensport een familiesport is, werd dit weekend weer eens duidelijk. Zaterdagmiddag zaten Bennie en Ineke Pelle ieder op zijn/haar duiven te wachten.

Lees verder

Laatste dagfond gewonnen door Ineke Pelle

De oude duiven hadden dit weekend meer pech. Ze stonden bij het Franse stadje Vierzon te wachten tot ze de vrijheid kregen, maar door het slechte weer zaterdag in Frankrijk, werden de wagens pas zondagmorgen om half elf geopend.

Lees verder

Roermond wordt overwinning voor Gerard Wielens

Bij het inkorven van de tweede jonge duiven vlucht was het onzeker, of de duiven wel gelost zouden kunnen worden. De weersvoorspellingen voor het weekend waren bar slecht: veel water en een lage temperatuur. Gelukkig was dit zaterdagmorgen voor het oosten van het land nog niet van toepassing. Wel dreven er donkere wolken over, maar …

Lees verder

Soissons overwinning voor Tonnie Kleinsman

Als derde vlucht dit weekend was er de laatste midfondvlucht vanuit Soissons in het noorden van Frankrijk, op 400km. van Hengevelde.

Lees verder

Harry Asbreuk winnaar Bergerac

Er werden dit weekend ook nog twee vluchten gespeeld met oude duiven. De eerste was een overnachtfond vlucht vanuit Bergerac op een afstand van 935 km.

Lees verder

Superduif van Sjonnie Doornkamp eerste in de kring

De eerste vlucht van de jonge duiven zit er weer op. Het is altijd spannend of ze de weg naar huis terug kunnen vinden in zo’n groot koppel. Sommige liefhebbers wachten nog een weekje, voordat ze de jongen mee laten doen. Anderen laten hun duiven van het begin af aan een wedstrijd vliegen, zodat ze …

Lees verder

Overwinning voor Bennie Pelle

Er was voor de echte fondspelers een overnachtingsvlucht vanuit Montpellier aan de Franse Riviera; een echte studentenstad met een stadskern vol historische gebouwen. Aan deze vlucht deden van de Witpen 35 duiven mee, en weer stond Hengevelde op teletekst en wel door een duif van Bennie Pelle.

Lees verder

Opnieuw overwinning Fons Brinkman

De duiven van Fons Brinkman blijven in topconditie. Vertoonden ze vorige week op de midfondvlucht al, dat ze er zin in hadden, deze week op een fondvlucht lieten ze zich weer van hun beste kant zien, en wel zo goed, dat ook zijn naam op teletekst kon worden vermeld, als 9e van de hele afdeling.

Lees verder

Mooie overwinning voor Fons Brinkman

Voor de tweede keer binnen een paar weken werden de duiven gebracht naar het Franse Nanteuil le Haudouin. Werden we de vorige keer verrast door de snelle terugkeer van de duiven, deze week duurde het heel wat langer voordat ze terug waren.

Lees verder