Stan ten Thije overwinnaar Pommeroeul

Postduivenvereniging De Witpen heeft heel wat leden met jarenlange ervaring in de duivensport. Toch ging ons jongste lid afgelopen zaterdag met de eerste prijs naar huis. Hij was alle oudgedienden de baas.

Het beloofde evenals de afgelopen weekenden, weer een mooie dag te worden, met goed “duivenweer”.
De duiven werden dit weekend om 8.15 uur gelost in Pommeroeul, een plaatsje in België op de grens met Frankrijk, ongeveer 280 km. hemelsbreed bij ons vandaan. De matige wind kwam uit het zuidoosten. Met een gemiddelde snelheid van ongeveer 85 km/uur kwam de eerste duif aan bij Stan ten Thije.

Vorig jaar werd Stan, samen met zijn vader Rudy, lid van De Witpen. Hij is begonnen met de jonge duiven vluchten. Dit jaar gaan deze dieren mee op de vluchten voor de oude duiven. Daar moesten ze de eerste paar keer wel aan wennen, maar door wat extra aandacht en goede verzorging laten ze nu zien, wat ze kunnen: nl. een eerste prijs winnen. Stan was dan ook terecht trots, dat hij de bloemen voor de overwinnaar in ontvangst mocht nemen.
Zo zie je maar weer, ook al begin je net met duiven, ju kunt ook dan al wel mooie successen boeken.