juni 2014 archief

Gerard Leusink wint uitgestelde vlucht

Door het slechte weer afgelopen zaterdag, is de vlucht, oorspronkelijk vanuit Laon, op zondag gelost in Minderhout, net over de Belgische grens. Omdat Minderhout in het buitenland ligt,kan deze vlucht nog meetellen voor het kampioenschap.

Lees verder

Drie vluchten, drie winnaars.

Het was een druk duivenweekend: er stonden drie vluchten op het programma. De fondvliegers konden hun hart ophalen aan de overnachtfondvlucht vanuit Periqueux of aan de dagfondvlucht vanuit Bourges. De snelheidsvliegers gaven hun duiven mee naar Quiévrain, een vitessevlucht van 285 km. Sommige liefhebbers hadden zelfs op alle drie vluchten duiven mee; zij hoefden zich …

Lees verder

Fietsmiddag

De jaarlijkse fietsmiddag wordt gehouden op zondag 29 juni.

Winst voor Gerard Wielens en Bennie Pelle

Dat het weer, en vooral de wind , een grote invloed heeft op de duivensport, is met de vlucht van afgelopen zaterdag wel weer gebleken. Een vlucht vanuit dezelfde plaats duurde een paar jaar geleden met een flinke zuidwesten wind nog geen 3½ uur, terwijl dit weekend met een noordenwind het meer dan 6½ uur …

Lees verder

Quiévrain voor Jan Rupert

Omdat van de 2e vlucht dit Pinksterweekend vanuit Quiévrain de duiven pas vrijdagavond zijn opgehaald, en de duivenwagen kampte met pech onderweg, konden deze duiven zaterdagmorgen niet zo vroeg worden gelost. Bij aankomst van de losplaats worden de duiven eerst verzorgd, voordat ze weer naar huis worden gestuurd.

Lees verder

Sjonnie Doornkamp wint Salbris

Er werd een mooi Pinksterweekend voorspeld met zeer warm weer. We konden dus vroege lossingen van de duiven verwachten.

Lees verder

Harry Asbreuk en Jan Rupert winnaars wedvluchten

De eerste vlucht met overnachting zit erop. 4 leden van De Witpen hadden in totaal 13 duiven ingekorfd voor deze vlucht vanuit Brive in Zuid-Frankrijk.

Lees verder