augustus 2011 archief

Alweer teletekstvermelding voor lid Witpen.

De wedvlucht jonge duiven ging snel dit weekend: in 17 minuten waren de prijzen verdeeld. Het leek in de dagen voor de vlucht weer een slecht “duivenweekend” te worden, maar gelukkig viel het reuze mee en waren de meeste duiven thuis voordat het regengebied hier arriveerde.

Lees verder

Overwinning voor Willem Verbeeten

Sommige duivenliefhebbers zie je tijdens het vliegseizoen zelden voor in de uitslag staan, en ineens is er een vlucht, waarbij ze iedereen versteld doen staan. Dan maken ze een uitslag, waar menigeen alleen maar van durft te dromen.

Lees verder

Ook snelle vlucht prooi voor duif Gerard Wielens

Ondanks de zware vlucht van vorige week, hebben nog veel duiven in de afgelopen dagen hun hok terug kunnen vinden. Velen werden een paar dagen door collega-liefhebbers verzorgd, waarna ze weer op kracht gekomen, hun thuisreis voort konden zetten.

Lees verder

Weer overwinning voor Gerard Wielens

Iedere zaterdagmorgen tijdens het vliegseizoen kijkt de duivenmelker naar buiten om te zien of het weer het toelaat om de duiven te lossen. Omdat de weersvoorspellingen niet al te gunstig waren voor het weekend, hielden we ons hart vast. Enkele afdelingen uit het oosten van het land losten hun duiven al vroeg, maar onze afdeling …

Lees verder

Uitgestelde vlucht overwinning voor Gerard Wielens

In de duivensport is het weer een belangrijke factor. De omstandigheden op de plaats van lossing moeten goed zijn, maar ook die van de vlieglijn en op de plaats van thuiskomst. Dat dit zaterdag niet overal het geval was, zorgde ervoor, dat de vluchten werden uitgesteld.

Lees verder