Peronne overwinning voor Ronald ten Thije

Tot nu toe zijn er dit seizoen alleen nog vitessevluchten geweest; vluchten tot een afstand van 300 km. Afgelopen weekend was de eerste midfondwedstrijd aan de beurt. De duiven moeten dan een afstand tussen 300 en 500 km. afleggen, dit gaat al een beetje richting lange afstandsvluchten.
Dat is goed te zien aan de resultaten, want een van onze fondvliegers, Ronald ten Thije, ging er met de eerste prijs vandoor.

Er waren 17 liefhebbers van De Witpen die donderdagavond samen 239 duiven meestuurden met de duivenwagen. Deze wagen ging richting Peronne in het noorden van Frankrijk (o.a. bekend uit de eerste wereldoorlog),  hemelsbreed 362 km. hiervandaan. Van deze duiven waren er 28 van Ronald. Met 9 duiven in de prijzen heeft hij een “goede uitslag gemaakt”.
Dat belooft nog wat voor de echte fondvluchten, met afstanden boven de 500 km.

Zaterdagmorgen om 10.00 uur werden de duiven gelost bij een noordwesten wind. De winnaar kwam met een gemiddelde snelheid van 87 km/uur aan bij Ronald ten Thije.