De laatste vluchten gewonnen door de combinatie Jasper en Alfons Mulder!

Afgelopen twee weken stonden in het teken van de laatste vluchten van dit duivenseizoen. Op zaterdag 9 september werden er 265 duiven ingekorfd voor een vlucht van 250 kilometer vanuit Mettet en afgelopen zaterdag werden er 217 duiven gekorfd voor een vlucht vanuit Dizy le Gros van ongeveer 340 kilometer.

Op zaterdag 9 september werden de duiven om ‘s morgens om 09.00 losgelaten op het Circuit in Mettet. De duiven werden vrijwel zonder wind gelost en konden starten aan hun terugtocht. De duiven van de combinatie Mulder bleken hun vorm ook aan het einde van het seizoen nog niet verloren te zijn. Dit was ook duidelijk terug te zien op de uitslag ‘s avonds. Maarliefst de eerste 7 van de club waren van de combinatie en 47 van de 89 prijsduiven waren afkomstig uit het hok van de heren. Een hele knappe prestatie na een lang seizoen.
De top 10 was als volgt:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Combinatie Mulder
8, 9. Eduard ter Avest
10. Gerard Wielens

Afgelopen weekend kwam er voor de duivenmelkers een einde aan een lang seizoen. Van April tot september werd er elk weekend ingekorfd voor een vlucht. De meeste duiven waren ook al goed op weg in de rui en vielen hier en daar wat kaal. Hierdoor besloot een aantal liefhebbers ook om geen of minder duiven mee te doen. Toch werden er nog 217 duiven klaargestoomd voor een laatste eindsprint. De duiven werden om 08.30 gelost in het Franse Dizy le Gros en konden voor de laatste keer terug naar huis vliegen.

Ook bij de laatste vlucht bleken de duiven van de Combinatie Mulder hun vorm behouden te hebben, maarliefst 8 duiven uit de top 10 waren van de vader en zoon combinatie uit Markvelde. Hun eerste duif melde zich om 13.01 op het hok en had daarmee een gemiddelde snelheid van 75 km/u gevlogen. De nummer twee lande een paar minuten later op het hok. Het brons was dit weekend voor Eduard ter Avest.

De top 10 was als volgt:
1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10. Combinatie Mulder
3. Eduard ter Avest
7. Ronald ten Thije

Daarmee komt een lang seizoen tot einde. Een jaar waarin we samengegaan zijn met de vereniging uit Neede. Dit heeft geresulteerd in een mooie, sterke onderlinge competitie en een hoop gezelligheid in het clubgebouw. Op naar volgend jaar!