Hengevelde wint gezamelijke vlucht met Beckum.

Afgelopen weekend hebben de duiven verenigingen uit Hengevelde en Beckum samen een vlucht gevlogen. Door de duivensportbond is een oproep aan verenigingen gedaan om in het kader van de Olympiade dingen te organiseren om de saamhorigheid in onze sport te promoten. Hierdoor geinspireert zijn de besturen van de Zwarte Doffer uit Beckum en de Witpen uit Hengevelde samengekomen om gezamelijk een vlucht te organiseren. Er werd gekozen voor een vlucht op de natour omdat hier doorgaans de meeste liefhebbers op deelnemen.

Om de competitie wat meer spanning te geven werden er op basis van beide generaal kampioenschappen duo’s gemaakt welke tegen elkaar zouden vliegen. Zo vloog de eerste generaal kampioen van Beckum tegen de eerste generaal kampioen van Hengevelde. Welk van deze liefhebbers het eerst (dus de duif met de hoogste gemiddelde snelheid) zou draaien, kreeg een punt. Het bleek dat Hengeveldse liefhebbers hun duiven een stukje beter kenden dan de Beckumse liefhebbers, waardoor er met een eindstand van 11-5 gewonnen werd door Hengevelde.

Voor de snelste duif uit het concours werd een mooie bos bloemen geregeld. Deze bos bloemen was voor de Combinatie Jasper en Alfons Mulder, zij bleken de snelste duif van de twee uitslagen gecombineerd te hebben.

Om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven op een prijs, werden er 5 slagerij waardebonnen twv 25 euro van Rob Kleinsman uit Bentelo verloot doormiddel van het rad van fortuin.

Het doel van de avond, om een gezellige avond te hebben met beide verenigingen, is goed geslaagd. Met ongeveer 30 duiven liefhebbers werd er samen gegeten en geproost op de duivensport tot de late uurtjes. Een mooie, gezellige avond, welke naar alle waarschijnlijkheid niet voor het laatst gehouden zal worden.