Gerard Wielens het snelst op laatste jonge duiven vlucht, Eduard ter Avest winnaar voorlaatste natour vlucht.

Afgelopen weekend stond alweer het op één na laatste weekend van het seizoen op het programma. Op donderdagavond werden de jonge duiven ingekorfd voor een krachtmeting van 438km. Op vrijdagavond werden de natour duiven klaargemaakt voor een afstand van 286km.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden dusdanig slecht dat er geen mogelijkheid werd gezien om de duiven te lossen. Daardoor werden de vluchten uitgesteld naar zondag. Ook hier bleek het in de ochtend moeilijk om een goed moment te vinden om de duiven te lossen.

Uiteindelijk werden de jonge duiven in Nanteuil gelost om 12.20 en de natour duiven in Quievrain op 12.45.

De duiven van de natour kwamen het eerste terug in Hengevelde. Om 16.24.41 was het een duif van Eduard ter Avest welke met een gemiddelde snelheid van 78 km/u terug thuis aankwam. Ook plek twee was voor Eduard, het podium werd afgemaakt door Bennie Rupert.

De top 10 van de natour was als volgt:
1,2,5,8. Eduard ter Avest
3. Bennie Rupert
4,10. Gerard Wielens
5,9. Ronald ten Thije
7. Hennie Averdijk

De eerste jonge duif die de 438km wist te overbruggen was er een van Gerad Wielens. Om 18.10.12 kwam deze duif met een gemiddelde snelheid van 75km/u aangezeild en pakte daarmee het goud. Eduard ter Avest wist het silver te veroveren en een tweede duif van Gerard pakte het brons.

De top 5 was als volgt:
1,3,5. Gerard Wielens
3. Eduard ter Avest
4. Hennie Averdijk