Gerard Wielens wint laatste natour vlucht vanuit Tongeren

Afgelopen weekend stond voor de duivenmelkers uit Hengevelde alweer de laatste vlucht van het seizoen op het programma.

De duiven zouden op donderdagavond werden ingekorfd voor een laatste vlucht van 340km maar door de voorspelde weersomstandigheden werd dit gewijzigd naar een vlucht van 175km en werden de duiven op vrijdagavond ingemand.

Dat het een lang seizoen is geweest bleek ook bij de deelname van deze vlucht, slechts 47 duiven van 5 liefhebbers gingen mee op deze vlucht. Voor veel duiven is het al laat in het seizoen en zijn ze al begonnen met ruien, daardoor beslissen veel duivenmelkers dat het, zeker met de voorspelde omstandigheden, geen zin meer heeft. Voor de duivenmelkers waarvan de duiven nog goed in de veren zaten werd het een leuk vluchtje.

Op zaterdagmorgen werden de duiven om 08.20 gelost in het belgische plaatsje Tongeren. Met een zwakke westenwind moesten zij voor het laatst dit jaar zo snel mogelijk naar huis vliegen. De duif die dit laatste weekend nog de beste vleugels had was er één van Gerard Wielens welke om 10.32 terug was op zijn thuishonk. De tweede plek was voor Eduard ter Avest en het brons voor Hennie Averdijk

De top 10 was als volgt:
1. Gerard Wielens
2,4,5,6,10. Eduard ter Avest
3,8. Hennie Averdijk
7. Ronald ten Thije
9. Bennie Rupert