Bennie Rupert blijft maar winnen op de natour, Hennie Averdijk wint voorlaatste jonge duiven vlucht.

Het seizoen is bijna ten einde, afgelopen weekend stond de voorlaatste jonge duivenvlucht op het programma. Voor de natour zijn er na afgelopen weekend nog twee vluchten te vervliegen. Dit weekend stond een enigzins bijzondere vlucht op het progamma, beide vluchten werden namelijk op dezelfde tijd op dezelfde losplaats losgelaten. Op vrijdagavond werden de duiven ingemand voor de vlucht uit Bierges, ongeveer 215 kilometer vanaf Hengevelde gelegen.

De duiven werden om 08.50 losgelaten met een Zuid-Oosten wind. Toen de duiven de grens van Nederland overvlogen draaide deze wind naar een Oostenwind. De snelste duif van dit weekend was ingekorfd op de jonge duiven vlucht. Deze duif, afkomstig uit het hok van Hennie Averdijk, wist met een gemiddelde snelheid van 77,5 km/u om 11.36 terug te keren op het hok waardoor Hennie met de winst ging strijken.

De tweede duif welke terugkeerde van deze vlucht was een duif van de zogeheten natour. De jonge duif afkomstig uit het hok van Bennie Rupert wist met een gemiddelde snelheid van 77 km/u om 11.37 terug te keren naar zijn hok. Hiermee stelde hij de 3e overwinning op rij vast voor Bennie.

De top 10 van de jonge duiven was als volgt:
1,6. Hennie Averdijk
2,3,5,8,9,10. Gerard Wielens
4,7. Ronald ten Thije

De top 10 van de natour zag er als volgt uit:
1,5,6,7. Bennie Rupert
2,4,7. Ronald ten Thije
3,10. Eduard ter Avest
9. Gerard Wielens