Bennie Rupert winnaar vanuit Tongeren, Gerard Wielens het snelst vanuit Morlincourt.

Het seizoen nadert zijn einde en dit weekend konden de duivenmelkers korven op wederom twee vluchten. Voor de jonge duiven kon op donderdag worden ingekorfd voor een vlucht vanuit Chalons en Champagne, echter werd dit vanwege de weersvoorspellingen gewijzigd in Morlincourt. De natourvlucht werd vervlogen vanuit Tongeren.

Zaterdagmorgen werden de duiven in Morlincourt als eerste losgelaten. Om 8.15 gingen de deuren van de vrachtwagen over en konden de duiven aan hun 387 km lange terugreis beginnen. Ze hadden te maken met een Noorden wind waardoor ze flink hun best moesten doen om naar huis te komen. Het eerste jong dat deze afstand wist te overbruggen was er één van Gerard Wielens. Om 14.11.38 kwam deze aangesneld en had daarmee gemiddeld 65km per uur gevlogen.

Top 10 Morlincourt was als volgt:
1,5,6,8,9. Gerard Wielens
2,7,10. Hennie Averdijk
3,4. Eduard ter Avest

De natour werd later gelost vanwege de weersomstandigheden op de vlieglijn. Om 11.30 gingen daar de deuren van de vrachtwagen open. Ook zij konden beginnen aan hun 174 km lange terugvlucht met kopwind. De eerste plek was voor Bennie Rupert, om 14.02.07 was het een jonge duif van hem welke met een gemiddelde snelheid van 69 km/u het thuisfront aan tikte. Ook nummer twee en drie waren van Bennie, waarmee hij het hele podium in zijn eentje bezette.

Top 10 Tongeren was als volgt:
1,2,3,7. Bennie Rupert
4,8. Hennie Averdijk
5,10. Ronald ten Thije
6. Eduard ter Avest
9. Gerard Wielens