Gerard Wielens het snelst op Dizy le Gros, Bennie Rupert pakt overwinning op Heusden-Zolder!Afgelopen weekend kon er bij de Witpen gekorfd worden voor twee vluchten. Een jonge duiven vlucht vanuit Dizy le Gros en een natour vlucht vanuit Heusden Zolder. 45 jongen maakten de reis naar Dizy le Gros (342km) en 101 duiven maakten de reis naar Heusden-Zolder.

Om 11.15 was het dusdanig opgeklaard in Frankrijk dat de jonge duiven hun terugreis vanuit Dizy le Gros konden beginnen. Met een westen wind gingen ze richting Hengevelde. De snelste duif van deze vlucht was er één van Gerard Wielens welke om 15.30 terug was op zijn hok.

De top 10 was als volgt:
1,2,3,5,8,9. Gerard Wielens
4. Sjonnie Doornkamp
6,7. Hennie Averdijk
10. Eduard ter Avest

De duiven in Heusden Zolder moesten iets langer wachten vangwege de laag hangende bewolking. Zij konden om 12.35 aan hun terugreis beginnen. De eerste duif die de afstand wist te overbruggen was een jong van Bennie Rupert, welke om 14.28 het thuisfront aantikte.

De top 10 was als volgt:
1,3,4,6,7. Bennie Rupert
2,5,9. Eduard ter Avest
8. Hennie Averdijk
10. Gerard Wielens