Henk ten Thije wint laatste dagfond vlucht, Gerard Wielens pakt ook de overwinning op de 2e jonge duiven vlucht!

Afgelopen weekend was het wederom een druk weekend voor de melkers van Hengevelde. De laatste oude duiven vlucht van het jaar stond op het programma vanuit Issoudun (670km) en voor de nieuwe generatie stond de tweede vlucht op het programma vanuit Tongeren (175km).

De jonge duiven werden om 09.15 ‘s morgens gelost met een zwakke noordwestendwind. De eerste die de afstand wist te overbruggen en zijn thuishonk wist terug te vinden was er een van Gerard Wielens welke om 11.43 na krap 2,5 uur vliegen weer terug was op de voet gevolgd door een hokgenoot welke als nummer twee aantikte. De derde plek was voor Eduard ter avest.
De top 10 was als volgt:

1,2,6,7,8. Gerard Wielens
3. Eduard ter Avest
4. Hennie Averdijk
5. Ronalt ten Thije
9. Gerard Leusink
10. Sjonnie Doornkamp

Voor de oude duiven werd er gewacht tot 10 uur met het lossen. De duiven hadden een vertrek met wederom een noorwestenwind en moesten een flinke afstand afleggen om voor het donker thuis te zijn. De eerste duif die terug was, was een doffer van Henk ten Thije. Om 19.46 was deze duif na bijna 10 uur vliegen terug op zijn hok de tweede plek was voor Eduard ter Avest gevolgd door Jan Rupert die daarmee het podium compleet maakte.

De top 5 van de dagfond was als volgt:
1, 5. Henk ten Thije
2, 4. Eduard ter Avest
3. Jan Rupert