Eduard ter Avest winnaar laatste midfond vlucht, Gerard Wielens pakt overwinning op de eerste jonge duiven vlucht!

Afgelopen weekend stond alweer de laatste midfond op het programma, de duiven werden op donderdagavond ingekorfd aan de needsestraat om een reis te maken naar Dizy Le Gros, een plaats in Frankrijk op ongeveer 340km hemelsbreed vanaf Hengevelde gelegen.
Op vrijdagavond stond de eerste vlucht voor de jonge duiven op het programma. De jongen mochten na wekenlang voorbereiden voor het eerst mee in de vrachtwagen naar Heusden-Zolder. Dit is een kleine 160km vanaf hengevelde gelegen.

Op 08.15 werden de oude duiven gelost voor hun terugvlucht vanuit Dizy Le Gros. Ze werden gelost met een NO wind, wat betekende dat ze tegen de wind in terug naar hun hok moesten vliegen. De eerste duif welke deze afstand wist te overbruggen was er een van Eduard ter Avest. Met een gemiddelde snelheid van 74 km per uur was deze duivin de snelste van Hengevelde!

De top 10 van Dizy was als volgt:
1, 4. Eduard ter Avest
2, 9. Hennie Averdijk
3, 5. Ronald ten Thije
6. Gerard Wielens
7, 8. Henk ten Thije
10. Bennie Rupert

Om 09.00 werden de jonge duiven met dezelfde NO wind losgelaten, het bleek een zware eerste tocht voor de jongelingen. De eerste die zijn hok terug wist te vinden was een jong van Gerard Wielens. Om 11.21 tikte deze het thuisfront aan met een gemiddelde snelheid van 68 km/u.

De top 10 van Heusden was als volgt:
1, 4, 5. Gerard Wielens
2, 3. Hennie Averdijk
6, 7, 9. Sjonnie Doornkamp
9, 10 Eduard ter Avest