Hennie Averdijk snelste op laatste vitesse vlucht, Jan Rupert heer en meester op dagfond en Bennie Pelle snelste in de CC op Cahors!

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de duivenmelkers. Op het programma stond de laatste vitesse vlucht, de voorlaatste dagfond vlucht en voor de duiven met extreem uithoudingsvermogen kon er gekorfd worden voor een marathon vlucht vanuit Cahors.

We starten met de vitesse vlucht vanuit Quievrain (285km). Alweer de laatste vlucht van dit jaar op de discipline met de kortste afstanden. Op vrijdagavond werden 78 duiven opgehaald uit Hengevelde. Op zaterdagmorgen werden zij om 7.15 gelost met een zwakke noordoostenwind. De eerste Hengeveldse duif die de afstand wist te overbruggen was een doffer van Hennie Averdijk welke om 10.37 met een gemiddelde snelheid van 85 km/u op zijn hok aankwam. Op de hielen gezeten door duiven van Ronald ten Thije en Eduard ter Avest welke plek 2 en 3 op het podium wisten in te nemen.
De top 10 van Quievrain was als volgt:
1. Hennie Averdijk
2, 5. Ronald ten Thije
3, 4. Eduard ter Avest
6, 7, 8, 10. Gerard Wielens
9. Jan Rupert

Vervolgens werden om 7.30 de duiven van de dagfond gelost. Deze duiven moesten een vlucht vanuit Vierzon maken, ongeveer 640km vanuit Hengevelde. Op donderdagavond werden er 39 duiven klaargestoomd voor deze op één na laatste dagfondvlucht. Het was Jan Rupert welke wederom zijn duiven in topvorm had op deze discipline. Om 16.32.54 lande Jan zijn duif op het hok na ruim 9 uur vliegen.

De top 5 van de dagfondvlucht was als volgt:
1, 2. Jan Rupert
3. Henk ten Thije
4. Eduard ter Avest
5. Ronald ten Thije

Tot slot doet een enkeling in onze vereniging mee aan de zogeheten “marathon” vluchten. Ook wel overnachtingsvluchten genoemd. Deze vluchten vragen het uiterste van een duif en worden op vrijdagen gelost om vervolgens op zaterdag thuis te komen. In de vereniging van Hengevelde is hier door de geringe deelname geen kampioenschap voor maar bij deze willen we toch een eervolle vermelding maken naar Bennie Pelle, welke de 1e van de CC (Hengevelde, Eibergen, Neede, Winterswijk, Lichtenvoorde en Aalten) pakt. Een super prestatie!