Laatste vlucht duidelijke overwinning Ineke Pelle

Tijdens de laatste vlucht van dit seizoen hadden de duiven wat het weer betreft, alles mee. Bij een heldere lucht en een toenemende zuidenwind werden ze zaterdagmorgen om 8.30 uur gelost in het Belgische Pommeroeul op 280 km. van Hengevelde. Het leek wel of ze deze laatste keer extra hun best deden, want om één minuut over elf arriveerde de eerste duif al op zijn hok bij Ineke Pelle, met een gemiddelde snelheid van ruim 110 km/uur. Hij werd al snel gevolgd door de anderen en in iets meer dan een kwartier waren alle prijsduiven weer terug. De eerste twee duiven van Ineke waren zo snel, dat ze ook bovenaan de uitslaglijst van de kring terug te vinden zijn; de twee snelsten van 3777 duiven!

Zo’n laatste vlucht is toch altijd weer iets bijzonders, zo ook de laatste keer de klok afslaan.
Bij de Witpen was het wel zeer speciaal, want onze “kok” Ronald ten Thije had, geassisteerd door Bennie Rupert, voor een voortreffelijk buffet gezorgd.