Natourvlucht winst voor Tonnie Kleinsman

Er werd dit weekend ook  nog gevlogen vanuit Nivelles op ruim 240 km. van Hengevelde. Deze duiven werden om 9.30 uur gelost bij een zuid/zuidoosten wind. Met deze wind op de staart zou je verwachten, dat de duiven een grote snelheid kunnen halen.

De eerste duif van Tonnie Kleinsman uit Delden kwam met 80 km/uur om half een op zijn hok aan, terwijl de laatste prijsduif een snelheid haalde van 65 km/uur en pas drie kwartier later arriveerde. Deze verschillen in snelheden zijn waarschijnlijk te wijten aan de grote luchtvochtigheid, waardoor bij de duiven problemen met de luchtwegen kunnen ontstaan. Hierdoor verminderd hun oriëntatievermogen en hebben ze meer moeite om hun huis terug te vinden. Nog één vlucht en dan kunnen de duiven en hun baasjes van een welverdiende rust genieten.