Gerard Wielens wint jonge duiven vlucht, Eduard ter Avest de snelste twee vanuit Issoudun!

Afgelopen weekend waren de weergoden wederom niet gunstig gezind op de zaterdag. Door vele regenfronten in België en Frankrijk werd de dagfond vlucht al snel naar zondag verplaatst. Voor de jonge duiven werd uiteindelijk ook besloten dat het te onzeker was om ze los te laten. Dus dat werden wederom twee vluchten op de zondag.

De jonge duiven konden om 09.00 beginnen aan hun terugvlucht vanuit Heusden-Zolder. Ongeveer 156km hemelsbreed vanaf Hengevelde gelegen. De jonge duif welke het snelst thuis was, was wederom de 8121341 van Gerard Wielens. De 341 was twee weken geleden ook al het snelste jong van de Witpen!

De top 10 was als volgt:
1, 6, 7, 8, 9, 10. Gerard Wielens
2. Ronald ten Thije
3, 4, 5. Eduard ter Avest

De oude duiven welke in Issoudun stonden, stond een lange terugvlucht te wachten. Om 7.30 konden zij beginnen aan hun 670km durende terugvlucht. Met een zwakke NO wind waren het de duiven van Eduard ter Avest welke het scherpst waren op de zondagmiddag. Na ruim 9,5 uur vliegen kwam de eerste om 17.11 aan op zijn hok in Hengevelde, slechts twee minuten laten kwam een hok genoot terug om het silver veilig te stellen. Het brons was voor Henk ten Hoopen.

De top 10 was als volgt:
1, 2. Eduard ter Avest
3, 7, 9, 10. Henk ten Hoopen
4, 6, 8. Combinatie Mulder
5. Hennie Averdijk