Drukke weken voor de duivenmelkers uit Hengevelde!

De afgelopen weken zijn er weer diverse vluchten vervolgen door de duiven van de Witpen. Dit resulteerde ook in diverse winnaars.

Op 23 juni werd er een vlucht vervlogen vanuit Chalons en Champagne. Deze 395km durende vlucht werd gewonnen door Henk ten Hoopen, zijn 21-159716 was het snelst van de 232 duiven uit Hengevelde met een gemiddelde snelheid van 81 km per uur.

Een week later, op 29 juni, werden er twee vluchten vervlogen. Een dagfondvlucht (500km+) en een Vitesse vlucht (tot 300km). De dagfondvlucht vanuit Gray werd gewonnen door de combinatie Mulder, welke de eerste twee duiven van de vereniging wisten te klokken. Ook de Vitesse vlucht werd gewonnen door de heren van deze combinatie.

Op 6 juli stond alweer de laatste midfond vlucht gepland. Door de weersomstandigheden werd er gekozen om te lossen vanuit Morlincourt. Vanwege de harde ZW wind werden er hoge snelheden gehaald. De Duif met de hoogste snelheid was van Gerard Wielens, met een gemiddelde snelheid van 125km per uur was deze duivin de concurrentie ruim te vlug af.

Afgelopen weekend was het helemaal een drukte van jewelste voor de duivenvereniging. Maar liefst drie vluchten werden er afgewerkt dit weekend. Op zaterdag werd er begonnen met een Vitesse vlucht. De vlucht werd pas laat gelost door de slechte weersomstandigheden, om 14.15 mochten de duiven starten aan hun terugvlucht. Het was wederom een duivin van Gerard Wielens welke het meest wakker was tijdens deze vlucht, ze was haar concurrentie met ruim 4 minuten voorsprong te ver af.

Afgelopen zondag werden er twee vluchten vervlogen. De dagfond, welke een dag werd uitgesteld door de weersomstandigheden kwam het eerst los om 07.30. Na een vlucht van ruim 7 uur en drie kwartier kwam de eerste duif op het hok van de combinatie Mulder terecht waarmee zij de eerste duif van de vereniging wisten te verzilveren. Ook stond zondag in het teken van de eerste jonge duivenvlucht, een vlucht die altijd spannend is voor onze leden. Het was wederom Gerard Wielens die zijn duiven het best heeft weten te motiveren, want zijn jong was het snelst van deze vlucht.