Drukke weken voor de duivenliefhebbers van P.V. de Witpen

Afgelopen weken zijn de duivenmelkers van de Witpen uit Hengevelde druk bezig geweest. Op zondag 24 maart werd de jaarlijkse duivenmarkt gehouden welke weer kon rekenen op een mooie opkomst. Ondanks het mindere weer kwamen er vele duivenmelkers uit de omgeving naar Hengevelde om een versterking voor hun hok te kunnen halen. Ook werd er traditiegetrouw een bonnen veiling gehouden waar jonge duiven van liefhebbers uit heel Nederland werden aangeboden. Zoals elk jaar werd er ook dit jaar een derde van de opbrengst aan een goed doel geschonken. Dit jaar hebben we een bedrag van 1150 euro overgemaakt aan Stichting Droomdag. Een stichting die zich inzet voor kinderen met een terminaal zieke ouder en zorgt voor  een mooie herinnering op een cruciaal moment. Alle schenkers en vrijwilligers nogmaals bedankt. 

Na de duivenmarkt werden alle zeilen bijgezet voor de seizoensstart van 2024. De eerste vlucht dit jaar werd vervlogen op 20 april vanuit Heusden-Zolder. Een plaats in België hemelsbreed ongeveer 155km vanaf Hengevelde gelegen. 11 deelnemers zorgden voor 263 duiven op de eerste vlucht. Ondanks het slechte wisselvallig weer, wist de lossingscommissie toch een gaatje tussen de buien door te vinden en werden de duiven los gelaten om 12.00 uur.

De eerste duif welke zijn hok terugvond was een duivin van Henk ten Hoopen. De 23-494 kwam om een minuut over twee aan op het hok en had gemiddeld 75,5 km/u tegen de wind in gevlogen.

De top 10 was als volgt:
1, 5, 6, 9. Henk ten Hoopen
2, 3, 8. Combinatie Mulder
7. Bennie Rupert
10. Gerard Wielens

De tweede vlucht werd afgelopen weekend vervlogen. De duiven werden op vrijdagavond ingekorfd voor een afdelingsvlucht vanuit Tongeren. 12 liefhebbers korfden 283 duiven in welke de vlucht van 174 km moesten overbruggen. Om 10.55 werden de duiven gelost en konden ze met een staart wind terug vliegen. De snelste duif dit weekend kwam uit het hok van Hennie Averdijk. De 23-724 kwam als eerst aan met een gemiddelde snelheid van 97 km/u.

De top 10 was als volgt:
1, 5. Hennie Averdijk
2. Henk ten Hoopen
3, 4, 7, 9, 10. Combinatie Mulder
6. Gerard Wielens
8. Ronald ten Thije