Henk ten Hoopen wint laatste jonge duiven vlucht, Ronald Elferink wint 2e natour vlucht!

Afgelopen weekend stonden er weer twee vluchten op het programma. De laatste jonge duiven vlucht welke meetelt in onze vereniging en de tweede natour vlucht. 216 jonge duiven werden donderdagavond ingekorfd voor een vlucht vanuit Dizy le Gros (340 km). Vrijdag avond werden 232 oude en jonge duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Tongeren (175 km).

De jonge duiven welke in Dizy le Gros stonden kregen om 08.10 het startsein te horen en vlogen in volle vaart met een flinke staartwind terug richting hun hokken. Het eerste jong dat zijn thuishonk wist te bereiken was er een van Henk ten Hoopen. Met een gemiddelde snelheid van 98 km/u was deze duif om 11.35 terug op zijn hok. De tweede plek was voor de combinatie Mulder en de derde plek werd bezet door een duif van Hennie Averdijk.

De top 10 van Dizy le Gros was als volgt:
1. Henk ten Hoopen
2. Combinatie Mulder
3, 4, 8, 10. Hennie Averdijk
5,6,9. Gerard Wielens
7. Eduard ter Avest

De duiven van de natourvlucht mochten op precies hetzelfde moment als de jonge duiven starten aan hun 175 kilometer durende terugreis. Door de wat kortere afstanden wisten deze duif nóg snellere snelheden te halen. Het snelst van allemaal was een jong duifje van Ronald Elferink, welke met een gemiddelde snelheid van 110 km/u de eerste overwinning bij P.V. de Witpen voor zijn baas wist binnen te slepen. De tweede plek was voor Ronald ten Thije en de derde plek werd bezet door de combinatie Mulder.

De top 10 van Tongeren was als volgt:
1. Ronald Elferink
2. Ronald ten Thije
3, 4, 5, 6, 7. Combinatie Mulder
8, 9, 10. Gerard Wielens