Combinatie Mulder het snelst vanuit Mettet, Jan Rupert wint eerste natour vlucht!

Afgelopen weekend stonden er weer twee vluchten op het programma. De jonge duiven zouden in eerste instantie naar Dizy le Gros gaan, maar door het voorspelde warme weer werden ze naar Mettet gebracht. Tevens werd er besloten om de duiven al op vrijdag te lossen, zodat de voorspelde warmte op zaterdag vermeden zou worden. Ook was afgelopen weekend de eerste natour vlucht. Deze duiven mochten op zondag een terugreis maken vanaf Kerkrade.

De duiven van Mettet werden om 12.45 gelost. Eerder was niet mogelijk door nevel en mist op de losplaats. Mettet is een plaats ten oosten van Charloi met circa 13k inwoners. Het ligt op circa 250 kilometer vanaf Hengevelde.

De eerste duif welke terug was op zijn hok was de 23-9035596 van de combinatie Jasper en Alfons Mulder. Deze duif had een gemiddelde snelheid van 71 km/u gevlogen en was zijn hokgenoot 12 seconden te snel af. Zijn hokgenoot ging wel met de tweede plek strijken. Het brons was dit weekend voor Hennie Averdijk. Extra knap is dat deze twee duiven ook de snelste twee duiven van de CC (Hengevelde -> ‘s Heerenberg) waren tegen 1559 andere duiven. Het jong van Hennie Averdijk wist nog een 5e plek te pakken in de CC. Knappe prestatie van de duiven!

De top 10 van Mettet was als volgt:
1,2,5,8. Combinatie Mulder
3. Hennie Averdijk
4, 9. Henk ten Hoopen
6. Eduard ter Avest
7. Ronald ten Thije
10. Gerard Wielens

Zaterdagavond werden de duiven van de natour ingekorfd. Op de natour mogen zowel jonge als oude duiven mee. 233 duiven van de Witpen maakten de reis naar Kerkrade om op zondag hemelsbreed 255km terug te vliegen. Om 08.30 werden de deuren van de wagens geopend en konden ze beginnen aan hun terugreis.

De eerste duif van deze vlucht kwam ruim voor haar concurrentie terug op het hok. De duivin van Jan Rupert werd geklokt op 10.21 en was daarmee bijna 2 minuten sneller dan haar eerstvolgende concurrent. Het zilver en brons was voor de combinatie Mulder. Ook deze duif was de snelste van de CC (Hengevelde -> ‘s Heerenberg) dus de duivenmelkers van de Witpen leveren fantastische prestaties afgelopen weekend. Zo nam de Witpen de eerste 7 van de uitslag op de CC in het bezit. De heren Mulder hadden hun duiven ook goed in orde, zij bezaten plek 2 t/m 7 in de CC.

De top 10 van Kerkrade was als volgt:
1. Jan Rupert
2,3,4,5,6,7,9,10. Combinatie Mulder
8. Hennie Averdijk