Bennie Rupert het snelst vanuit Bierges!

Afgelopen weekend stond alweer de vierde wedvlucht voor de jonge duiven op het programma. Ditmaal gingen ze naar Bierges in België een afstand van ongeveer 215 kilometer in vogelvlucht voor de duiven. 12 liefhebbers korfden samen 280 duiven in op vrijdagavond.

Op zaterdagmorgen werden, mede door het voorspelde weer in de middag, de duiven al vroeg losgelaten. Om 7.15 konden ze beginnen aan hun ongeveer 2,5 uur durende terugreis naar Hengevelde.

De eerste duif die terug was, kwam uit het hok van Bennie Rupert. Deze jonge duif was zijn concurrentie flink voor en was om 09.41 terug op het hok met een gemiddelde snelheid van 88 km/u. De tweede duif werd geklokt door Gerard WIelens met een gemiddelde snelheid van 87 km/u. Het brons was dit weekend voor de combinatie Mulder.

De top 10 was als volgt:
1. Bennie Rupert
2, 5, 6, 9, 10. Gerard Wielens
3, 7. Comb. Mulder
4, 8. Hennie Averdijk