Henk ten Hoopen wint pittige vlucht vanuit Chalons en Champagne!

Afgelopen weekend stond voor de duiven een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne op het programma. Een vlucht van ongeveer 395km voor de duiven uit Hengevelde.

Net als vorige week kregen de duiven te maken met een kopwind, welke deze week nog een tikje sterker was dan vorige week. Dit betekende lage snelheden voor de duiven, die een flinke krachtmeting kregen. Op zaterdagmorgen werden de duiven om 7.30 losgelaten in het zonnige Frankrijk.

De duif welke de kopwind als eerste wist te verslaan, was een doffer van Henk ten Hoopen. Om 13.34 was deze duif terug op het hok en daarmee de snelste van 162 duiven binnen de vereniging. Deze duif was met een gemiddelde snelheid van 64 km/u tevens de 9e snelste van de CC (regionaal) tegen bijna 2700 duiven. Een klasse prestatie!

De top 10 was als volgt:
1, 4. Henk ten Hoopen
2. Ronald ten Thije
3. Eduard ter Avest
5. Jan Rupert
6, 7. Hennie Averdijk
8. Henk ten Thije
9. Ronald Elferink
10. Comb. J.A. Mulder