Jasper en Alfons Mulder pakken de eerste 5 op vlucht vanuit Dizy le Gros!

Afgelopen weekend stond de eerste midfond vlucht van het jaar op het programma. Midfond is een discipline binnen de duivensport waar vluchten tussen de +/- 300 en 450km worden vervlogen. Voor de liefhebbers betekent dit ook dat de duiven op donderdag al ingekorfd worden in plaats van op vrijdag. Afgelopen donderdag werden er 212 duiven gekorfd vanuit de Witpen.

De duiven werden naar Dizy le Gros gebracht. Dit Franse dorpje ligt hemelsbreed 340 kilometer vanaf Hengevelde vandaan. Op zaterdagmorgen om 09.00 werden de 19.000 duiven uit Oost-Nederland losgelaten om aan hun terugvlucht te beginnen. Met een straffe NNO-wind werd het een vlucht met wat lagere snelheden.

De eerste duif die de afstand met kopwind wist te overbruggen was een duivin van Alfons en Jasper Mulder uit Markvelde. Zij had daarbij een gemiddelde snelheid van 71km/u gevlogen. De heren bleken hun duiven fantastisch voorbereid te hebben op deze vlucht, want ze pakten niet alleen de eerste duif van de vereniging, maar de eerste 5! Een knappe prestatie.

De top 10 van dit weekend was als volgt:
1, 2, 3, 4, 5. Comb. Mulder
6. Bennie Rupert
7. Gerard Wielens
8. Ronald ten Thije
9. Sjonnie Doornkamp
10. Ronald Elferink