Jasper en Alfons Mulder pakken de overwinning vanuit Tienen!

Afgelopen weekend zijn 222 duiven vanuit Hengevelde afgereisd naar Burdinne waarvandaan in eerste instantie de wedvlucht zou worden vervlogen. Door omstandigheden op de losplaats en het slechte weer op zaterdag in Belgïe, werd de vlucht uitgesteld naar zondag en zijn de duiven naar Tienen gebracht. Tienen, een stad ter hoogte van Brussel, is een afstand van ongeveer 190 kilometer voor de duiven uit de omgeving van Hengevelde.

Waar het zaterdag zwaarbewolkt was, bleek het zondag een prachtige dag te zijn in zowel België als Nederland. De duiven werden om 09.00 uur losgelaten zodat zij met een oostenwind huiswaarts konden keren.

Na een vlucht van bijna 2,5 uur kwam de eerste duif terug bij de Combinatie Mulder uit Markvelde. Met een gemiddelde snelheid van bijna 80 kilometer was deze duivin om 11.25.15 terug op het hok en wist daarmee de overwinning vast te stellen. Het podium werd compleet gemaakt met twee duiven van Gerard Wielens.

De top 10 was als volgt:
1, 7. Comb. Mulder
2, 3. Gerard Wielens
4, 10. Hennie Averdijk
5, 6. Bennie Rupert
8. Ronald Elferink
9. Eduard ter Avest