Hennie Averdijk verovert het complete podium op eerste vlucht!

Afgelopen zaterdag was het na een lange winterstop weer tijd voor de eerste wedvlucht van 2023. De afgelopen twee weken hadden de meeste liefhebbers al meegedaan op de trainingsvluchten maar dit weekend ging het om de punten.

Op vrijdagavond werden de duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Heusden-Zolder. 232 duiven uit Hengevelde en Neede maakten de reis hiernaartoe om vervolgens op zaterdagmorgen om 9.45 te mogen starten aan hun terugreis van ongeveer 155 kilometer hemelsbreed.

Het was voor P.V. de Witpen de eerste wedvlucht na de fusie met de duivenvereniging uit Neede. Hennie Averdijk liet er geen gras over groeien en liet zijn nieuwe concurentie zien uit welk hout hij en zijn duiven gesneden zijn. Om 11.29.37 kwam zijn eerste duif terug op het hok en had daarmee gemiddeld 90 km/u gevlogen. Achtervolgt door twee hok genoten welke om 11.30 en 11.31 aantikte op het hok. Dit bleken bij het uitlezen van de klokken de eerste drie van de vereniging te zijn. Een knappe prestatie waarmee duidelijk is dat het bij Hennie en zijn duiven niet aan scherpte ontbreekt!

De top 10 was als volgt:

1, 2, 3. Hennie Averdijk
4. Bert Bomer
5. Eduard ter Avest
6, 7. Comb. Mulder
8. Ronald Elferink
9. Jan Rupert
10. Bennie Rupert