Superduif van Sjonnie Doornkamp eerste in de kring

De eerste vlucht van de jonge duiven zit er weer op. Het is altijd spannend of ze de weg naar huis terug kunnen vinden in zo’n groot koppel. Sommige liefhebbers wachten nog een weekje, voordat ze de jongen mee laten doen. Anderen laten hun duiven van het begin af aan een wedstrijd vliegen, zodat ze voldoende ervaring op kunnen doen.
Zaterdagmorgen om 10.30uur werden 9.660 jonge duiven losgelaten in Venlo voor hun eerste echte wedstrijd. Precies een uur later kwam de snelste duif bij Sjonnie Doornkamp met een gemiddelde snelheid van 95 km/uur. Dat dit zeer snel was, merkten we,  omdat de tweede duif in de vereniging 6 minuten op zich liet wachten en omgerekend een snelheid maakte van 81km/uur. Het wordt dan een spannende dag, want voordat alle uitslagen van de kring bekend zijn, is het ver in de avond. Wat Sjonnie stilletjes hoopte, gebeurde. Na iedere vereniging, die zijn uitslag instuurde, bleef de duif van hem als snelste bovenaan staan. Zijn duif is de allersnelste van bijna 10.000 duiven!