Teletekstvermelding voor Ronald ten Thije

Er zijn omroepen die op hun teletekst pagina’s reserveren voor de duivensport:  SBS6 voor de landelijke en RTVOost voor de regionale berichten. Ook komen er uitslagen van wedvluchten op te staan. Als je in je vereniging bij de eerste 5 van een vlucht eindigt, wordt je naam vermeld op de regionale zender, maar eindig je in de hele afdeling bij de eerste vijftien, dan vind je jezelf terug op de teletekst van de landelijke zender.

Dit overkwam Ronald ten Thije afgelopen zaterdag.
Van de hele afdeling gingen er 12.650 duiven mee naar het Franse Nanteuil le Haudouin. Van wege de te verwachten weersomstandigheden, werden de duiven al om half zeven gelost. Door de harde zuidwesten wind konden ze wel eens eerder terug zijn, dan je zou verwachten. En dat was ook zo. De eerste duif van Ronald ten Thije arriveerde vóór 10 uur op zijn thuisbasis. Hij had de afstand van436 km. afgelegd in minder dan 3½ uur, d.w.z. dat hij heeft gevlogen met een snelheid van 126 km/uur!

Omdat de tweede duif in de vereniging 6 minuten op zich liet wachten, was de gedachte, dat de duif van Ronald “mooi op tijd “was, gerechtvaardigd. De duif was zelfs zo snel, dat hij ervoor zorgde, dat de naam van Ronald op teletekst van de landelijke zender kwam te staan, en wel op de 5e plaats. Een droom van iedere liefhebber, die voor Ronald werkelijkheid is geworden.