Eduard ter Avest winnaar Charleville, Combinatie Mulder haalt uit op Tongeren

Afgelopen weekend stonden er wederom twee vluchten op het programma voor de duivenmelkers uit Hengevelde en omstreken. Een natour vlucht vanuit Tongeren en een jonge duiven vlucht vanuit Charleville.

Op donderdagavond werden er in Hengevelde 166 jonge duiven gekorfd voor de vlucht van Charleville. Dit is hemelsbreed ongeveer 303km gemiddeld voor de deelnemende leden in Hengevelde. Op zaterdagochtend om 08.00 werden de duiven gelost en konden ze met een sterke zuiden wind naar huis vliegen. Door de zogenoemde “staartjes wind” waren de duiven snel thuis. De snelste was van Eduard ter Avest, met een gemiddelde snelheid van 100 km/u kwam de “284” na iets meer dan 3 uur vliegen terug op het hok. Daarmee was hij de concurrentie ver voor, het duurde maar liefst 5 minuten voordat de volgende duif van de vereniging terug op zijn hok was. Deze duif behoorde ook toe aan Eduard. Het brons was voor de combinatie Mulder.

De top 10 was als volgt:
1, 2, 6. Eduard ter Avest
3, 4, 10. Combinatie Mulder
5, 7. Henk ten Hoopen
8. Hennie Averdijk
9. Bert Bomer

Op zaterdagavond werden de natour duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Tongeren, ongeveer 175km voor de duiven. 230 duiven werden klaargestoomd voor deze vlucht. Op zondagochtend om 08.30 konden de duiven beginnen aan hun terugvlucht. De duiven van de combinatie Jasper en Alfons Mulder uit Markvelde bleken het scherpst te zijn op zondagochtend. Niet alleen bezaten hun duiven het complete podium, maar wisten in totaal 7 duiven in de top 10 te eindigen.

De top 10 was als volgt:
1, 2, 3, 5, 6, 7, 9. Combinatie Mulder
4. Gerard Wielens
8. Eduard ter Avest
10. Bennie Rupert