Ronald ten Thije wint de laatste midfondvlucht, Bennie Rupert wint de eerste jonge duiven vlucht!

Afgelopen weekend stonden er weer twee vluchten op het programma. De laatste midfond vlucht vanuit Dizy le Gros, ongeveer 340 kilometer in vogelvlucht, werd vervlogen op zaterdag. Op zondag stond de eerste jonge duivenvlucht van dit seizoen geplanned. Deze werden naar Bergeijk gebracht voor een vlucht van 133 kilometer in vogelvlucht.

Op zaterdag werden de duiven al vroeg gelost in Frankrijk vanwege het warme weer en het dreigende onweer. Om 6.50 werden 95 duiven van P.V. de Witpen samen met ruim 6000 andere duiven uit de provincie gelost in Dizy le Gros. De snelste duif van de zaterdag landde op het hok van Ronald ten Thije. Met gemiddelde snelheid van 104 kilometer per uur was deze duif na 75 minuten weer terug op het hok en sleepte daarmee de overwinning voor Ronald binnen. De tweede duif die geklokt werd was van Henk ten Hopen en het brons was voor Gerard Wielens. De eerste duif van Ronald bleek tevens de 4e snelste te zijn in de CC (vlieggebied van Hengevelde tot Ulft) tegen 1124 duiven, een knappe prestatie!

De top 10 van Dizy was als volgt:
1. Ronald ten Thije
2, 4. Henk ten Hoopen
3, 9. Gerard Wielens
5. Henk ten Thije
6. Hennie Averdijk
7, 8. Combinatie Mulder
10. Eduard ter Avest

Op zaterdagavond werden de jonge duiven voor hun allereerste wedvlucht ingekorfd. De meeste van deze duiven zijn 3 á 4 keer vaker ingekorfd op trainingsvluchten maar dit was de eerste keer voor de punten. Maarliefst 301 duiven werden gekorfd voor de eerste vlucht.

Op zondag morgen om 7.45 werden de jongen gelost en met een stevige zuidwestenwind konden ze terugvliegen naar hun hokken. De eerste duif welke terug was op zijn hok, was een jong van Bennie Rupert. Met een gemiddelde snelheid van 118 km/u was hij nét sneller dan de nummer twee van Jan Rupert. Het brons was wederom voor Gerard Wielens. Deze drie duiven waren tevens de drie snelste duiven van de CC (vlieggebied van Hengevelde tot Ulft) tegen 1689 duiven. Een super prestatie!

De eerste 10 waren als volgt:
1, 9. Bennie Rupert
2. Jan Rupert
3, 4, 5, 6, 7, 9, 10. Gerard Wielens