Ronald ten Thije wint Dizy le Gros, Bennie Pelle pakt knalvroege duif vanuit St. Vincent!

Afgelopen weekend stond er wederom een midfondvlucht op het programma. Vanwege de zware omstandigheden van de laatste weken werd deze vlucht ingekord. De duiven zouden de reis maken naar Nanteuil, wat gemiddeld 435 kilometer voor de liefhebbers van de Witpen zou betekenen. Echter gingen de duiven naar Dizy-Le-Gros, wat gemiddeld 330 kilometer betekent voor de duiven.

Op zaterdagmorgen werden de duiven om 07.00 gelost in het zonnige Frankrijk. Dit keer met een variabele wind die voornamelijk uit het oosten kwam. De eerste duif welke de afstand wist te overbruggen was een jonge doffer van Ronald ten Thije welke na bijna 4,5 uur vliegen als eerste weer terug op het hok was. De tweede plek was voor Hennie Averdijk en de derde plek werd bezet door Ronald Elferink.

De top 10 was als volgt:
1, 8. Ronald ten Thije
2. Hennie Averdijk
3, 5, 7, 10. Ronald Elferink
4. Gerard Wielens
6, 9. Combinatie Mulder

Verder werd er dit weekend ook een overnacht vlucht gevlogen. Dit zijn vluchten waar duiven op vrijdagmiddag gelost worden om vervolgens een mega (marathon) afstand af te leggen. In onze vereniging spelen weinig liefhebbers deze afstanden maar iemand die dat wel doet, Bennie Pelle, pakt afgelopen weekend een knalvroege duif! Deze duif wist maar liefst 1118km te overbruggen en was de 8e snelste duif van de afdeling (provinciaal) en de snelste duif van de CC! Een super prestatie.