Jan Rupert zet sterke lijn door en wint ook vlucht vanuit Chalons en Champagne!

Afgelopen weekend werden de duiven op donderdagavond ingekorfd voor een vlucht vanuit het Franse Nanteuil la Houdain (vlak voor Parijs), echter werd er op vrijdag besloten om de duiven naar Chalons en Champagne te rijden vanwege de weersvoorspelling en voor een betere kans op lossen. Vanuit Hengevelde maakten 114 duiven de reis.


Om 07.00 op zaterdagmorgen werden de duiven in alle vrochte met een NO-wind gelost. De duiven konden beginnen aan een terugreis van 395km. De eerste duif die dat wist te volbrengen was een doffer van Jan Rupert, welke na 5 uur en 45 minuten terug op zijn hok lande. De tweede duif van de vereniging was van Eduard ter Avest en het brons was dit weekend voor Bennie Rupert.


De top 10 was als volgt:
1. Jan Rupert
2. Eduard ter Avest
3. Bennie Rupert
4. Gerard Wielens
5, 6. Hennie Averdijk
7, 9, 10. Ronald ten Thije
8. Sjonnie Doornkamp