Ineke Pelle wint eerste vlucht vanuit Venlo

De kop is eraf. De eerste wedvlucht van het vliegseizoen zit er weer op.

Vorige week met de africhtingsvlucht vanuit Groesbeek duurde het de hele dag, voordat alle duiven weer terug waren. Ze moesten kennelijk weer wennen aan het vliegen van wedstrijden, aan het losgelaten worden in zo’n grote massa en dan je eigen weg terug kunnen vinden.

Deze week hadden ze er duidelijk minder moeite mee, want binnen 13 minuten waren alle prijsduiven binnen.

Bij een heldere lucht en een matige noordenwind werden de 264 duiven van De Witpen om half elf gelost in Venlo, dat hemelsbreed zo’n 95 km van Hengevelde af ligt. Na 5 kwartier kwam de eerste duif met een snelheid van 75 km/uur aan op het hok van Ineke Pelle.

Al snel volgden er meer, want in minder dan 5 minuten zaten er 7 duiven al weer op hun eigen stekje.

Ook bij de andere deelnemers kwamen de duiven vlot thuis, vandaar dat de wedstrijd in zo’n korte tijd is gestreden.

Volledige uitslag Venlo 09-04-2011