Aangepaste vlucht voor Jan Rupert

Dat het weer een allesbepalend aspect in de duivensport is, laat het de afgelopen weken weer zien. Was de vlucht twee weken geleden eerst uitgesteld, en later teruggereden met de wagens van Laon naar Minderhout, vorige week werden alle vluchten afgelast vanwege de weersvoorspelling.
Dit weekend  werd vrijdag al besloten om van de losplaats Nanteuil (436 km.) in eerste instantie terug te rijden naar St. Quentin (352 km.). Omdat daar niet kon worden gelost vanwege een geplande autoshow, reed men naar Peronne maar al gauw bleek dat de wagens richting Nederland moesten om de duiven toch nog een klein stukje te kunnen laten vliegen. Ten lange leste werden ze zaterdagmiddag om 15.45 uur gelost in Deurne (102 km.)  waar om 16.55 uur de eerste duif arriveerde bij Jan Rupert.

uitslag Deurne

De overnachtfondvlucht vanuit Orange is vanwege het weer niet doorgegaan. De duiven komen weer terug naar huis.