Henk ten Hoopen zet goede reeks voort en wint Nanteuil!

Afgelopen weekend stond er een midfond vlucht op het programma voor de duivenliefhebbers van P.V. de Witpen. Het betrof de vlucht vanuit Nanteuil la Houdain, ongeveer 435 kilometer voor de duiven. 160 duiven maakten de reis vanuit Hengevelde naar Frankrijk om wederom een zware terugvlucht met kopwind naar huis te overwinnen. De duiven werden op zaterdagmorgen om 7.30 losgelaten met wederom een noord-oosten wind.

De eerste duif die dat dit weekend wist te doen, was er wederom één van Henk ten Hoopen. Voor de derde week oprij verkeren de duiven van Henk in topvorm. De eerste duif was nét voor 2 uur terug op zijn hok; 13.59.11. De tweede duif op de uitslag was ook van Henk, welke 11 minuten later op het hok lande. Het brons was dit weekend voor Gerard Wielens.

De top 10 was als volgt:
1, 2. Henk ten Hoopen
3, 10. Gerard Wielens
4. Comb. Mulder
5. Hennie Averdijk
6, 9. Bennie Rupert
7, 8. Jan Rupert

Jan Rupert het snelst vanuit Charleville, Henk ten Hoopen wint eerste dagfond vlucht!

Afgelopen zaterdag stonden er twee vluchten op het programma voor de liefhebbers van de Witpen. Een vitesse vlucht (tot +/- 300 km) en de eerste dagfond vlucht (500 tot 750 km) van het jaar.

De eerste duiven die terugkwamen, waren die van Charleville. Dit was +/- 300 km hemelsbreed voor de duiven. Zij werden om 08.30 gelost en met een Noord-Oosten wind hadden de duiven wederom geen gemakkelijke vlucht. De eerste duif welke het thuishonk wist terug te vinden was een doffer van Jan Rupert. Om 12.42.22 was deze terug op zijn hok en wist daarmee voor Jan de eerste plek binnen te slepen. De tweede duif was van Gerard Wielens gevolgd met het brons voor Eduard ter Avest.

De top 10 was als volgt:
1. Jan Rupert
2. Gerard Wielens
3. Eduard ter Avest
4, 5, 7. Combinatie Mulder
6, 10. Hennie Averdijk
8. Henk ten Hopen
9. Ronald Elferink

Toen de duiven van Charleville weer thuis waren, kon het wachten voor de dagfond vlucht beginnen. De duiven werden gelost in Sermaises. Dit ligt ongeveer 535 km vanaf Hengevelde. Deze duiven werden een uur eerder gelost dan Charleville, om 7.30. Na ruim 8 uur vliegen wist de eerste duif zijn hok te vinden, welke in Neede ligt in de achtertuin van Henk ten Hoopen. De doffer van Henk was zijn concurrentie maar net voor, want hij werd op de voet gevolgd door een duif van de combinatie Mulder, welke 13 seconden te kort kwam voor een eerste plek. Ook de derde plek was voor de combinatie uit Markvelde.

De top 10 was als volgt:
1, 6, 7. Henk ten Hoopen
2, 3, 5, 8, 9. Combinatie Mulder
4. Jan Rupert
10. Henk ten Thije


Henk ten Hoopen wint pittige vlucht vanuit Chalons en Champagne!

Afgelopen weekend stond voor de duiven een wedvlucht vanuit Chalons en Champagne op het programma. Een vlucht van ongeveer 395km voor de duiven uit Hengevelde.

Net als vorige week kregen de duiven te maken met een kopwind, welke deze week nog een tikje sterker was dan vorige week. Dit betekende lage snelheden voor de duiven, die een flinke krachtmeting kregen. Op zaterdagmorgen werden de duiven om 7.30 losgelaten in het zonnige Frankrijk.

De duif welke de kopwind als eerste wist te verslaan, was een doffer van Henk ten Hoopen. Om 13.34 was deze duif terug op het hok en daarmee de snelste van 162 duiven binnen de vereniging. Deze duif was met een gemiddelde snelheid van 64 km/u tevens de 9e snelste van de CC (regionaal) tegen bijna 2700 duiven. Een klasse prestatie!

De top 10 was als volgt:
1, 4. Henk ten Hoopen
2. Ronald ten Thije
3. Eduard ter Avest
5. Jan Rupert
6, 7. Hennie Averdijk
8. Henk ten Thije
9. Ronald Elferink
10. Comb. J.A. Mulder

Jasper en Alfons Mulder pakken de eerste 5 op vlucht vanuit Dizy le Gros!

Afgelopen weekend stond de eerste midfond vlucht van het jaar op het programma. Midfond is een discipline binnen de duivensport waar vluchten tussen de +/- 300 en 450km worden vervlogen. Voor de liefhebbers betekent dit ook dat de duiven op donderdag al ingekorfd worden in plaats van op vrijdag. Afgelopen donderdag werden er 212 duiven gekorfd vanuit de Witpen.

De duiven werden naar Dizy le Gros gebracht. Dit Franse dorpje ligt hemelsbreed 340 kilometer vanaf Hengevelde vandaan. Op zaterdagmorgen om 09.00 werden de 19.000 duiven uit Oost-Nederland losgelaten om aan hun terugvlucht te beginnen. Met een straffe NNO-wind werd het een vlucht met wat lagere snelheden.

De eerste duif die de afstand met kopwind wist te overbruggen was een duivin van Alfons en Jasper Mulder uit Markvelde. Zij had daarbij een gemiddelde snelheid van 71km/u gevlogen. De heren bleken hun duiven fantastisch voorbereid te hebben op deze vlucht, want ze pakten niet alleen de eerste duif van de vereniging, maar de eerste 5! Een knappe prestatie.

De top 10 van dit weekend was als volgt:
1, 2, 3, 4, 5. Comb. Mulder
6. Bennie Rupert
7. Gerard Wielens
8. Ronald ten Thije
9. Sjonnie Doornkamp
10. Ronald ElferinkGerard Wielens het snelst vanuit Marche en Famenne!

Afgelopen vrijdag korfden de leden van P.V. de Witpen uit Hengevelde hun duiven in voor een vlucht vanuit Marche en Famenne. Hemelsbreed ongeveer 237 kilometer vanaf Hengevelde gelegen.

255 duiven maakten de reis naar België waar ze zaterdagmorgen om 09.00 uur mochten beginnen aan hun terugreis met een zuidoostenwind. De eerste duif welke haar hok terugvond, was een duivin van Gerard Wielens. Na ruim 2,5 uur vliegen kwam ze met een gemiddelde snelheid van 90 kilometer per uur was zij het snelst van de Witpen. De tweede en derde plek werden door duiven van Bennie Rupert bezet.

De top 10 was als volgt:
1. Gerard Wielens
2, 3, 5. Bennie Rupert
4, 6. Ronald Elferink
7, 8, 9. Comb. Mulder
10. Ronald ten Thije

Jasper en Alfons Mulder pakken de overwinning vanuit Tienen!

Afgelopen weekend zijn 222 duiven vanuit Hengevelde afgereisd naar Burdinne waarvandaan in eerste instantie de wedvlucht zou worden vervlogen. Door omstandigheden op de losplaats en het slechte weer op zaterdag in Belgïe, werd de vlucht uitgesteld naar zondag en zijn de duiven naar Tienen gebracht. Tienen, een stad ter hoogte van Brussel, is een afstand van ongeveer 190 kilometer voor de duiven uit de omgeving van Hengevelde.

Waar het zaterdag zwaarbewolkt was, bleek het zondag een prachtige dag te zijn in zowel België als Nederland. De duiven werden om 09.00 uur losgelaten zodat zij met een oostenwind huiswaarts konden keren.

Na een vlucht van bijna 2,5 uur kwam de eerste duif terug bij de Combinatie Mulder uit Markvelde. Met een gemiddelde snelheid van bijna 80 kilometer was deze duivin om 11.25.15 terug op het hok en wist daarmee de overwinning vast te stellen. Het podium werd compleet gemaakt met twee duiven van Gerard Wielens.

De top 10 was als volgt:
1, 7. Comb. Mulder
2, 3. Gerard Wielens
4, 10. Hennie Averdijk
5, 6. Bennie Rupert
8. Ronald Elferink
9. Eduard ter Avest

Hennie Averdijk verovert het complete podium op eerste vlucht!

Afgelopen zaterdag was het na een lange winterstop weer tijd voor de eerste wedvlucht van 2023. De afgelopen twee weken hadden de meeste liefhebbers al meegedaan op de trainingsvluchten maar dit weekend ging het om de punten.

Op vrijdagavond werden de duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Heusden-Zolder. 232 duiven uit Hengevelde en Neede maakten de reis hiernaartoe om vervolgens op zaterdagmorgen om 9.45 te mogen starten aan hun terugreis van ongeveer 155 kilometer hemelsbreed.

Het was voor P.V. de Witpen de eerste wedvlucht na de fusie met de duivenvereniging uit Neede. Hennie Averdijk liet er geen gras over groeien en liet zijn nieuwe concurentie zien uit welk hout hij en zijn duiven gesneden zijn. Om 11.29.37 kwam zijn eerste duif terug op het hok en had daarmee gemiddeld 90 km/u gevlogen. Achtervolgt door twee hok genoten welke om 11.30 en 11.31 aantikte op het hok. Dit bleken bij het uitlezen van de klokken de eerste drie van de vereniging te zijn. Een knappe prestatie waarmee duidelijk is dat het bij Hennie en zijn duiven niet aan scherpte ontbreekt!

De top 10 was als volgt:

1, 2, 3. Hennie Averdijk
4. Bert Bomer
5. Eduard ter Avest
6, 7. Comb. Mulder
8. Ronald Elferink
9. Jan Rupert
10. Bennie Rupert

De Witpen kijkt terug op een geslaagde duivenmarkt

Zondag 26 maart werd er na afwezigheid van vier jaar eindelijk weer een duivenmarkt georganiseerd door P.V. de Witpen te Hengevelde.

Vele liefhebbers uit de omgeving wisten hun weg te vinden naar ons clublokaal aan de Needsestraat. Ook de weergoden waren ons gunstig gezind waardoor het de ochtend gelukkig droog werd.

Ook de bonnenverkoop was dit jaar weer een groot succes. Wederom hebben we een mooi bedrag bij elkaar gehaald. Inmiddels zijn alle betalingen ontvangen waardoor we vandaag €1100,- hebben overgemaakt naar het Longfonds

Schenkers, kopers en bezoekers bedankt en hopelijk tot volgend jaar.

Aankomende zondag (26 maart) duivenmarkt in Hengevelde!

Aankomende zondag zal om 08.00 de jaarlijkse duivenmarkt van P.V. de Witpen in Hengevelde na 3 jaar afwezigheid weer plaatsvinden. Of je nu duiven wilt verkopen, kopen of gewoon even wilt rondkijken, iedereen is welkom!
Op de markt zijn de firma Koudijs en van der Linde duivenbakken ook aanwezig voor uw vragen en/of aankopen!
Om 08.00 staat de koffie klaar met een verse plak krentewegge van Bakkerij Nollen.
Onze bonnenverkoop staat op dit moment live, voor een last minute versterking voor uw hok; ga snel naar https://www.duiven.net/verkoop/?page=view&id=758
De eindverkoop van de bonnenverkoop zal in ons clublokaal plaats vinden omstreeks 10.30.
Graag tot zondag!

Geslaagde ‘duiven’ avond bij P.V. de Witpen met gastspreker Arnold Paalman.

Vrijdag 27 januari werd er een gezellige duivenavond georganiseerd bij de Witpen te Hengevelde. Als invulling van de avond had Arnold Paalman zich bereid gevonden een stukje te vertellen over zijn beleving in de duivensport.

De fanatieke duivenmelker uit Laren gaf ons een kijkje in hoe hij zijn seizoen van begin tot einde beleefd. Van kweken tot vliegen, elk discipline is rui

mschoots aanbod gekomen. Ook vertelde Arnold over zijn werk bij de familie Eijerkamp.
Door de mooie opkomst vanuit alle hoeken uit de afdeling is het een erg leerzame en bovenal gezellige avond geworden. We willen iedereen die de tijd heeft genomen om langs te komen bedanken en we zien jullie graag terug op onze duivenmarkt op 26 maart.